Noen knallerter er på plass i nytt lager. Motorer, hjul og deler er lagret et annet sted.

Det har vert stille på denne siden og det er fordi jeg flytter allt av knallerter, motorsykler, biler, motorer og verktøy til nye lokaler. Jeg får fint verksted/garasje og lagerplass på flere hundre kvadratmeter. Kommer med nye bilder når det hele er på plass.

Diesella knallert fra 1962, model Juno.

Den ble hentet 20.04.2017 samtidig som jeg hentet en mengde andre Diesella stumper

Blåsekabinett

Nytt blåsekabinett på 90L til smådeler.

Derby Ferarri 1962

Derby Ferrari i rusten, men komplett stand. Ble med på handelen da jeg kjøpte blåsekabinettet. Eieren kjøpte kabinettet for å restaurere denne, men gav opp før han var kommet i gang.

SCO 3 gear

Kjøpt usett uten å vite hva det var.

Mine Sachs knallerter

Bare 2-gear modellen er arbeidet på.

Mine SCO

To blad S.C.O. Populær fra 1974 og 1973. Under til venstre en S.C.O. Super 3 gear fra 1973 og en Populær fra 1970

Skylon Special

To Skylon Special 1955 modeller. Litt små forskiller.

Skylon Swing 1957. Ser pen ut, men den er ikke i original stand.

Mobylette 1968 modell med diverse mangler. Den var ment som donor for motoren, men tilgang på annen motor gir denne en sjangse til fortsatt liv. Har bakskjerm og bagasjebrett og noe motordeler.

CFA Zundapp KM 50

CFA Zundapp KM 50 1961 modell som behøver litt hjelp for å overleve.

Mobylette

Mobylette 1967 modell Finnes også på "Mobylette får nytt liv" God ramme og rimelig gode hjul. Har bra med deler til denne,

Passert "Point of no return" Den er dårligere enn det ser ut på bildet. Mangler bakskjerm, bagasjebrett og motor. Forlykt er av billig plast og dårlig med håndtak og sete. Er preservert så den blir ikke dårligere, men den er så rusten at det ikke er forsvarlig å bruke den. Dukker det opp billige deler blir de rengjort og montert uten noen form for "restaurering"
Har fått den "gratis" da jeg kjøpte en annen knallert og den spiser ikke noe så den får stå eller henge etter som plassen tillater. Det er en motobecane fra 1954 om jeg ikke tar helt feil. Hva som er forskillen på denne og en Diesella har jeg ikke helt styr på. Noen som kan og vil hjelpe?

Wooler popular 1954. Kjøpt fordi hjul sete og tank er til Wooler Special.Den er fullstendig demontert, smurt inn med lagringsolje og lagret oppe under taket i verkstedet. Delene som skal brukes på specialen vil etter hvert dukke opp på resturerings siden til Wooler. Har også en ekstra ramme med krank.

Wooler Special 1954

Mangler det meste, men det som er der er i meget god stand.

Denne hentet jeg 19.11.16 Eieren visste ikke hva det var. Jeg har mine mistanker, men i stedet for å vise min minimale kunnskap om knallerter overlater jeg til mine "mange? og trofaste? lesere" å komme med forslag. Så langt er det beste jeg kan si om knallerten: "lykteglasset er helt".

Ingen av mine lesere har våget seg på en identifisering så jeg får prøve på egen hånd. Kan ikke garantere 100% at allt er riktig så dersom det kommer dokumenterte rettelser vil disse bli brukt for å rette opp eventuelle feil.

Litt historie skader ikke for å få litt oversikt:


ABG, resultatet av sammenslåingen av selskapene ARIES (Auto og motorsykkel), og BG Spesialiserte seg etter andre verdenskrig på design og produksjon av hjelpemotorer Tilpasset enkle sykler som loven tillot på den tiden. Blant annet var det en av de tre største motor og moped produsenter til slutten av 1960.

Med utviklingen av mopeder i Frankrike etter krigen, ble ABG en av de største motorleverandører for ulike produsenter. Disse inkluderer Alcyon, Arrow, Cazenave, De Dion Bouton, Flandria og mange andre. Med etableringen av VAP (1959/1961) ble ABG / VAP en produsent av Knallerter/mopeder

Cazenave var en av de som monterte tilbehør og motorer fra ulike leverandører bl.a. Ydral, AMC, VAP eller Peugeot Fabrikken som holdt til i Belin (Gironde) produserte motorsykler, men også scootere og vogner inntil 1970-tallet. Mellom 1955 og 1967,produserte dette selskapet mopeder i samarbeid med ABG / VAP. Modellene var svert like VAP. For eksempel for VAP 632 og Cazenave 672, Var det bare Forlykt, motor deksler, skjermene og fargen som skilte. Selv om de ble produsert på ulike steder. (Hazebrouck og Belin) Tilsvarende for modeller Cazenave 671 VAP 631. En økonomi modell uten teleskopgaffel.

Adler 98ccm 1938

En Adler MF1 (MF3) 1938 modell. Denne er med på restaurerings programmet vinteren 2016/17.