Mercury K-serie

Etter at en har blåst bort høyboss og muselort er det gjerne et syn som dette som møter en når svinghjulet blir tatt av.
Dette er tenningsanlegget til en Mercury KE-4 av typen Cintilla. Dette er det eldste tennings-systemet på K- motorene og også det dårligste. Magneten sitter ikke på svinghjulet, men er plassert innenfor tennspolene som vender stålkjernen innover. Selv om spolene er sprukket som her, kan de godt virke, men det er ikke vanskelig å få kjøpt nye. Stifter er det verre med så en bør ta godt vare på de en har.

Allt må demonteres og renses slik at en kan se hva som kan brukes. Stifter er som sagt vanskelig å skaffe så de skal vere skikkelig dårlige før de går i skrallespannet som vi sier i Danmark.
På dette anlegget var selve platen, spolekjernene og stiftene i rimelig god stand så det ble kjøp nye spoler og kondensatorer fra USA. En betaler med PayPal og dermed har en god garanti for at de er seriøse selgere.

Nye spoler og kondensatorer er montert. Allt er renset og dårlige skruer er skiftet ut med nye. En kan fortsatt få kjøpt skruer for flattrekker, men det minker på beholdningene og nye blir ikke laget har jeg inntrykk av. Jeg handler på e-bay og kjøper noen hundre hver gang så etter hvert har jeg bygget opp et lite lager av UNC og UNF skruer. Spolene ble satt løst på for å få tatt bildet. de er snudd opp-ned.

Powerhead til en Mercury KE-7 1948 mod. Denne motoren er på 10hk og utstyrt med Scintilla tenningsanlegg. Den er i god stand og er reserve powerhead/delemotor.