Har forsøkt sodablåsing av aluminium deler. Det fungerer, men det blir dyrt om en kjøper blåsesoda samme sted. En kan kjøpe Natriumkarbonat hos landbruks-forhandlere vesentlig billigere. Noe dårligere (finere korn) kvalitet, men brukbar.

Noe maskiner og verktøy må en ha for å kunne restaurere motorer. Jeg er så heldig at jeg disponerer et komplett mekanisk verksted med alle tenkelige og utenkelige maskiner og utstyr. Det er ikke allt som er helt nytt, men det passer fortreffelig til mitt bruk. Jeg ble mekaniker på 60 tallet og de fleste av disse maskinene var nye den gang.

Her vil det bli undersider for hvert enkelt prosjekt når det blir flere bilder. T.B.T.S.C er en ganske liten klubb som tidligere stort sett har konsentrert seg om Villiers motorer. I den senere tid har de utvidet interesseområdet til nesten alle typer kjøretøy med to-takt motorer. Klubben er open for alle som vil følge klubbens regelverk, men ikke britiske medlemmer kan telles på en hånd. Min første motorsykkel kjøpte jeg da jeg var 7 år og det var en Villiers 98ccm. Prisen var svimlende for en liten gutt, hele 200,- kroner. Jeg plukket mye bær den høsten for å kunne kjøpe den.

Spesialklubb for de norske Tempo motorsykler og mopeder. Har mye om mopeder, litt tynt når det gjelder større sykler.En del brukbare adresser. Tilgang på deler til Tempo motorsykkel er syltynn og priser på sykler og deler er på vei til skyene. Er medlem fordi en bør støtte de som forsøker å ta vare på de gamle norske motorsykler.

Sandblåsing er det eneste som duger dersom det er mye rust. Hittill har jeg bare hatt mulighet for friblåsing. Et blåsekabinett som rommer en stor motorsykkel er under bygging. Trykkluft kapasiteten økes betydelig med en 7.5hk kompressor og en lufttørke er også på trappene.

En må ta bilder og lage seg måltegninger for å få nye dekaler på riktig plass.