S.C.O. Populær 1974 modell. Ikke med på 2016/17 planen dersom det ikke dukker opp noe spesiellt

Den er demontert og satt inn med preserverings olje. Motoren er "lånt"ut til 1970 modellen og setet "lånt" ut til1974 modellen. Det er mye som er dårlig på denne og mye er ikke original deler.

Forgaffelen skal få nytt krom, men om de blir benyttet på denne eller satt på 1973 modellen er ikke avklart. Arbeidet blir utført i Danmark av "http://forkromeren.dk/" De bruker kobber- nikkel- krom og kan også "forsølve" reflektorer og legge krom på aluminium. Ikke av de billigste og de foretrekker å motta delene i ubehandlet tilstand. Forkromning skjuler ikke feil, den fremhever de. Dersom du ikke kan eller orker å polere til høyglans før du sender delene til forkromning, sparer du ingen penger. Har du utført en dårlig jobb, blir det vesentlig dyrere eller umulig å få et fullgodt resultat.

Da jeg har deler nok til å bygge en motor til 1970 modellen, kan "lånemotoren" gå tilbake til riktig sykkel. Motoren er demontert og ett lager er dårlig. Derfor blir det kjøpt inn to sett lager og pakninger og to sett klutsjhus med tannhjul. Dermed blir det overhalt motor på denne knallerten også, men sylinderen blir ikke montert før jeg har nytt stempel med fjører og nyboret og/eller honet sylinder.

To nye (gammelt lager) felger er kommet fra Tyskland. Nå er det tid for å teste færdighetene som hjulmaker. Har også fått tak i to stempler komplett 0,5mm over standard. Dermed er det klart for boring av to sylindre til SCO 1 gear.