En Wooler 160 Special 1954 mod. er et av prosjektene vinteren 2016/17 .

En Wooler 160 popular ble kjøpt fordi tank og hjul var til en Special. Pris DKK 400,- og den ble hentet på Fyn så det var langt å kjøre.

Ramme etter at den er vasket og pusset. Den er ikke lakket, det er original Bordaux-rød (S4550-Y90R) Kranklager er vasket, smurt og de originale kuler er på plass.

Har en klave får en ku og har en stempel får en motor. Billig var den ikke og langt å hente var det også. Det er en BFC og jeg har bare kjøpt motoren. Den passer på krankakselen men det bør nok lages noen foringer. Litt omskriving av Pompel og Pilt "Det er bedre med to motorer enn med ingen motorer" Nå blir det Wooler for alle penga. Kromdelene er i Polen, nye felger med stikler er på vei fra forhandler. Nye pedaler ligger og venter i Danmark så nå er det nye dekk og slanger. Deksel over svinghjul, hendler og kabler og litt småplukk som nye foringer hist og pist, og noen sene kvelder med å skru det hele sammen.

Motoren er adskilt og vasket så nå er det tiden til å vurdere om den kan brukes eller om det er bortkastet penger. Den kunne vert bedre. Det er banket og slått her og der. Stempel er uoriginalt og forandret slik at det blir plass til veivstangen. (På den ene siden har veivstangen ordnet dette på egen hånd. Dette er den eneste motoren jeg har og det er små utsikter til å få tak i noe bedre. Jeg får derfor gjøre det beste ut av den. Jeg har nytt stempel. Noen av de verste slagmerkene kan repareres med aluminiums lodding eller TIG sveis. Lager og Zimmer-ringer har jeg funnet, pakninger har jeg og bolter kan jeg lage selv. Sylinderen kan bores og nye foringer til oppheng på ramme lager jeg i dreiebenken. Tenningsanlegget er Stefa Type C2 så deler bør kunne finnes i Sverige. Det blir en del arbeide, men det vil ikke bli noen dyr reparasjon så det er bare å sette i gang.

Stempel, komplett med fjører har jeg hatt liggende en tid. Det er 38.5mm så sylinderen må bores opp fra 38mm. Elfa dk hadde tre stk SKF 6303 liggende og jeg skal bare bruke to. Zimmerringer vil etter hvert dukke opp fra Tyskland og i mellomtiden kan jeg lage nye foringer. Alle bolter er nye og en gjenge er erstattet med Helicoil. Sylinderen er byttet ut med en TU-M 15 som ikke er modifisert på noen måte. Den andre sylinderen var opnet opp i spyleporter, innsug og ekshaust.
Det er mulig sylinderen viser seg å vere "ubrukelig" Riktig sylinder skal nok vere en TU-M 29.

Laget foring til motor-oppheng av bronse. Det ble 100% tilpasning. Noe flaks for under montering krympet den akkurat den 1/100 mm jeg rømmet for mye. Hadde egentlig trodd den skulle krympet mere slik at jeg skulle justert med rømmeren. Nå må jeg bare huske å bore opp smørehull og stikke noen smørekanaler. Noen har brukt fil for å justere bredden og har ikke holdt godt nok i skaftet. Det er skevheter opp til 1mm derfor er foringen for lang og det skal bygges opp med aluminiumslodd og files plant. Bredden må tilpasses når hjulet er på plass slik at drivrullen treffer riktig.

Denne er sendt til Polen for å få ny krom. Den har følge av andre smådeler som også behøver et lite kostmetisk løft. Det er billigere å forkromme i Polen, men det firma jeg benytter bruker ikke kobber som underlag så jeg er spent på resultatet. Jeg sendte deler av vekslende kvalitet på underlaget for å se hva de klarer. De som benytter kobber, kan i prinsippet bygge opp og slipe ned til det er fullstendig som nytt. Her er det kun prisen som bestemmer. En "tusse" som vi sier i Danmark rekker ikke langt. kontakt@polenrep.dk Et dansk firma, http://forkromeren.dk/ skal forkromme venstre pedalarm og lykteringen.

Og her er den kommet tilbake

Har fått tak i nytt lykteglass så nå er det forkromming av lyktering og ny forsølving (aluminium) av reflektor som mangler så er frontlykta klar. Beholder original lakk.

Tanken har sett bedre dager, men det er den eneste jeg har. Jeg må nok blåse og grunne denne og finne en god lakkerer eller bruke transfers.

Det kan ikke, hverken økonomisk, eller på annen måte lønne seg å forkromme gamle rustne felger. Derfor er nye felger og stikler på innkjøpslisten og en "hjulmaker maskin" er under bygging.Det bliver nesten like mye bygging av verktøy som det bliver arbeidet på syklene. Dersom det blir mye danske ord, er det fordi jeg bruker Dansk maskinspråk og den retter automatisk. Ikke alltid jeg gidder å forandre på det.