En ny liten 15-tonn benkpresse er kjøpt av K.M.V. Den passer fint til det jeg holder på med bortsett fra at den ikke er fotbetjent. Det et er mulig den blir bygget om til fotkontroll. Bortsett fra det er det en pen liten presse som ble levert som byggesett. Litt dårlig tilpasning noen steder så bl.a. vinkelsliperen og boremaskinen måtte tas i bruk før den kunne settes sammen. 

 

 

 

 

 

Et lite blåsekabinett er vel ikke noe spesialverktøy. Det er i alle fall et nødvendig verktøy for å kunne fjerne rust før grunning og lakkering. Dette er bare på 90L og beregnet til smådeler. Det blir koblet til en 3HK kompressor i første omgang. Viser den seg å vere for liten, Blir det satt inn en ekstra 3hk kompressor og begge mater i tillegg til sin egen 50L tank, en felles trykktank på 150 L. Inn til kabinettet blir det montert en trykkregulator og en vannutskiller.

Blåsepistolen er av injektor type og ser billig ut. Den får holde så lenge den kan. Det fulgte med noen ekstra dyser.

Å kjøpe spesialverktøy til disse gamle motorene kan en som regel bare glemme. Det meste kan en lett lage selv dersom en har litt verktøy å hjelpe seg med. Her har jeg laget en dor til å presse ut kryssbolten til en Sachs 98ccm M32. En litt grov bolt er dreiet ned til den passer i hullet i kryssbolten og boring i stempelet. Husk å senterbore og støtte med en roterende Pinol i bakdokka. Lages på under 10 min. og er til god hjelp. Stempelet varmes før du bruker doren. Husk også å støtte stempelet med noe hardt tre el.l. før du presser eller slår.

Enkelt, men meget nyttig verktøy. En treplate med en slisse som passer til stempelstangen låser stemplet. Brukes for å skru av svinghjul etter at sylinder er tatt av og beskytter stemplet mot skader.

Å demontere en Clutch kan gjøres med en skrutrekker. Det er mye lettere og ikke minst sikrere mot å ødelegge noe, eller skade seg selv, å bruke en slik. Denne er til Sachs 98ccm og er laget av et galvanisert rør. Bolten er en 6mm gjengestang som skrues ned i hullet til justeringsskruen. Så strammes mutteren og fjørene presses sammen. Låsene fjernes og mutteren slakkes pent og rolig.

Dette er litt mere avansert verktøy og krever at du disponerer en hydraulisk pumpe. Laget for om mulig å få løsnet stempelet på en Villiers 125ccm 9D motor. Pumpa klarer 750bar og det klarer også slangen. Manometeret går til 250 bar, men går ikke i stykker før nåla krøller seg rundt stopperen. Det svake punkt viste seg å bli toppakningen som sviktet på litt over 300 bar.
Det som er laget er et litt unødvendig grovt "topplokk" med 4 bolthull så nøyaktig som mulig. Slangen kan kjøpes, eller om en har tilgang til pressverktøy for hydraulikk som jeg har, lages med fittings som en har liggende bare fordi en ikke kan få seg til å kaste dem. En slangestump får du for en sang og manometer har du egentlig ikke bruk for. Husk å vere nøye med å få systemet ditt fullstendig fritt for luft ellers kan det bli farlig.

En enklere versjon av "stempel-løsneren" En må i tillegg ha en "bolt" som passer i sylinderen. Denne er til Villiers 9D og en pipenøkkel passet nøyaktig så jeg brukte bare en tykk skive over. Husk at Villiers bruker det gamle engelske BSW og BSF gjengesystem. Gjengevinkelen er ikke lik, men i nøden kan du bruke UNC untatt i 1/2" Bolthoder er ikke like så du kan ikke bruke UN verktøy på BS bolt eller omvendt, men om belastningen på bolten er rimelig, vil gjengene normalt holde. UNF i stedet for BSF går ikke.

Simplere avdrager kan det vanskelig lages. Har du en vinkelsliper og en drill kan du lage en. Lager du i tillegg et senterhull med fine gjenger til en senterbolt, blir den kraftigere og lettere å bruke. Bruker du så vinkelsliperen til å kutte fra endene til boringene, får du en mere universiell avdrager. Denne viste seg å klare jobben for meg.

For å lage denne må du ha en stor propanbrenner, en støpegryte som tåler varmen, sand til å lage støpeform og en gammel bronsepropell du kan smelte. Verktøyet er til å løsne svinghjuls-mutteren på Mercury K-modell påhengsmotorer. Det firkantet hullet i midten, er til 1/2" # Skralle, T-nøkkel el.l. Har du en bormaskin som tar store nok bor, eller en dreiebenk, kan du bore ut til minste diameter og file ut "tannkransen" Er du serdeles dyktig med en skjærebrenner, kan du skjære den ut i 8-10mm stålplate. Har du en plasmaskjærer er det lettere og har du en avansert fresemaskin kan nok den også klare jobben. Det du ikke kan, er å få av svinghjulet uten et slikt verktøy. Mutteren er nemlig samtidig inngrep for snorstarteren og bruker du rørtang eller meisel får du den nok av, men du kan ikke bruke snorstarteren etterpå og du får ikke kjøpt ny mutter. Du ender derfor opp med samme jobben + kjøp av gjengetapp og gjengebor, men denne gangen utvendig tanning og så må du lage en slik for å skru mutteren du har laget på akselen. Altså, skaff deg en før du kjøper din første K-modell Mercury. Det er mulig å få kjøpt råstøp fra USA. kommer på knappe NOK 1K med frakt. Og ikke spør om å få låne min. Spør du riktig pent og er villig til å betale noen kroner kan jeg lage en i stål. Har kommet til at det går like fort som å støpe.

Noe universal verktøy må en kjøpe. Et passende utvalg av svinghjuls avdragere og to - tre armede avdragere er noe som er helt nødvendig å anskaffe seg.

Kryssbolt avdrager, hakenøkkel og stiftnøkkel er nødvendige verktøy når en arbeider med sykler/knallerter/mopeder/motorsykler. Har de sykkelpedaler, er det bra med et sett gjengetapper for å kunne friske opp gjengene. De er for høyre og venstre gjenger så ikke bruk de på feil pedalarm. Dersom en gjenge er fullstendig ødelagt, kan en bore ut gjengen og sølvlodde inn en ny gjengeforing. Etter forkromning er den god som ny.