vorkriegs

En brukbar kilde for deler til førekrigs små motorsykler.

Det mangler noen deler som det ikke blir lett å finne. Tyskland er eneste håp, der finnes noen til salgs av og til. Problemet er bare at det som mangler på den ene er det som mangler på den andre og så er man like langt. Sachs 98ccm M32 som denne skal ha er ikke noe problem. De finnes i store mengder både i Norge, Danmark og Tyskland og sikkert i mange andre land. Jeg betalte allt for mye for min første motor som dessuten viste seg å vere ødelagt.

Intil noe annet er bevist, behandles denne som en Adler MF 1 1938modell. Den skal ha en Sachs 98ccm M32 motor, pedaler og to gear. Den stemmer ikke helt med MF-1 jeg kjenner til for maksvekt ligger 50kg høyere og motorfestene er ikke helt like. Det er ikke umulig at det kan vere en Mf 3 sportsmodell, men da jeg ikke har noen opplysninger, bortsett fra at den fantes, forblir denne Mf1 eller Mf1a. Vet ikke forskillen på de to heller.

Forlykt er ganske bra bortsett fra glass og reflektor som ikke passer. Bryter er demontert og ser ut til å kunne settes i stand. Tror det skal vere mulig å få lyktedeler fra Tyskland

Dette var motoren som skulle brukes, men en skade på blokka stoppet det prosjektet.

En annen motor ble kjøpt i Tyskland sammen med noen ekstre deler og den viste seg å vere i god stand og ikke tidligere boret.

En ny forgasser skal restaureres. Denne modellen var med fra 1932 til 1949. mangler sleide og kommer også til å sette inn ny hoveddyse og flotørnål med sete.

Så har jeg sleide og litt andre forgasserdeler. Måtte kjøpe en forgasser, men det var ikke så gal pris. Har også fått kjøpe en motorblokk så nå kan jeg bygge opp to slike motorer.

Et knippe med dyser. Diverse nummer så har en noe å teste med.

Tank, hjul og forgaffel skal til Danmark for å settes i stand etter jul. Motordeler er på plass så nå er det resten av sykkelen som må vurderes. Den ser ikke helt god ut, men skinnet kan bedra så jeg er spent på hva som skjuler seg under skitten. Desverre er det ingen som har gitt den en oljedusj noen gang så jeg frykter for mye rust. En liten kompressor, en oljesprøyte og en god preserveringsolje forlenger levetiden vesentlig på gamle maskiner. Det er ikke nødvendig å rengjøre først, snarere tvert imot.Oljen binder seg til støv og sand og det blir et mye tykkere lag. Jobben med å få det rent igjen er bare morsomt når skruer og bolter er lette å løsne og originallakken dukker frem fra skitten.

Denne blokka er helt i orden. Nye lager og pakningssett er på plass. Stempel kan kjøpes i overdimensjon så den blir boret og montert med nye lager og pakninger. Clutch skiftes til moderne type i stedet for kork.