Der 98er F&S auf dem Seziertisch

Her finner du de opplysninger du behøver for demontering og montering av Sachs 98ccm M-32 og M-50. På tysk, men selv med minimale tyskkunnskaper er det lett å følge med.

Intil det motsatte er bevist, blir dette motoren til Adler MF 1 1938. Dette er en gammel motor, men den har en gang fått slått inn nytt motornummer. Forgasseren som fulgte med var en 50 modell så den er skiftet ut med tidsriktig type. Jeg har nå: 01.11.2016 Alle vitale deler til motoren. Den er ikke tidligere boret og om kompresjonen er ok blir den ikke boret nå heller.

Blokka er delt og viser seg å vere i god stand. Lager ser ut til å vere gode, men vil bli nøye undersøkt.

På høyre motorhalvdel ser en grunnen til at så mange M32 blokker blir ødelagt. Under clutch-huset sitter det en bolt som er skjult av fett. Clutch-huset krever en spesiell dor for å løsnes og de som ikke kjenner motoren bruker gjerne en avdrager eller hammer. Resultatet blir sprukket blokk.

Dette er resultatet av feil demontering. For å unngå dette, ta deg tid til å laste ned og lese PDF filen øvers på denne siden.

Litt mørk så litt sodablåsing eller forsiktig glassblåsing er kanskje på sin plass. Steem vaskeren er ikke brukbar for tiden.

En tredje motor var nødvendig for å bygge en. Denne er klassifisert som vrak, men er bare boret en gang og er ikke mye slitt i sylinderen. Deksel er også penere enn de jeg har. Det skurrer mye og setter seg fast når en forsøker å dreie motoren så den er nok ikke helt topp.

Nå er jeg endelig i gang igjen etter å ha flyttet fra 99 til 115. Adleren har snart så godt som ny motor.