En bør alltid se på tingen før en kjøper, men noen ganger er det ikke så lett å se hva det er.

Ingen restaurering er komplett før håndboken er på plass.

En mørk og mærkelig knallert. Viste seg å være en 3-gear SCO Super fra 1973. Lagret de siste 30år og kjøpt usett 10.11.2016.
Bildet er tatt av selger.

Motoren er tatt av og resten av sykkelen satt under tak intil videre. Dette er den eneste knallert jeg har som helt mangler original lakkering. (rester av den (rød) under tanken) Den skal derfor helt sikkert ha ny lakk. Jeg har snakket med flere samlere av knallerter og ingen av de lakkerer selv. En ordentlig lakkering koster opp imot DKK 10K og dermed havner en full restaurert knallert på DKK 15-20K for den som restaurerer den + arbeidstimer. Jeg har en liten, fin og meget dyr malesprøyte og et par brukbare kompressorer så jeg vil forsøke meg som knallert lakkerer på denne. Det kan ikke bli verre enn at det må av igjen. Dessuten har jeg et par Wooler rammer jeg kan øve meg på. Første trinn i prosessen må bli å "bygge" eller kjøpe en sprøytekabin. Den må ha mulighet for minst +40C og litt overtrykk for å unngå støv. Jeg vil gjerne høre andre meninger og råd om hvordan dette bør gjøres. Har laget en restaurering/lakkering avdeling hvor det kan skrives inn foreslag.

Tank er renset og satt inn med preserveringsolje.

Motoren slik jeg kjøpte den. Under all skiten skal der stå en Dell Orto forgasser. Bildet er tatt av selger.

Da var motoren renset. Tennings anlegg er tatt ut og feil og mangler er notert. Den skal nå settes inn med preserverings olje og lagres. Noe mere arbeide bliver det ikke på denne i vinter dersom det ikke dukker opp noen deler. Sykkelen skal også renses og preserveres.

Har kjøpt to nye returfjærer til kickstarter. Den som sto i motoren var brukket.

Ikke så mye forskjerm tilbake. Bildet er tatt av selger.

Forlykt med mye "patina". Den skal sendes til forkromning sammen med noen andre SCO deler. Bildet er tatt av selger.

Forlykten blir med på neste forkromning. Blir ikke ferdig før 2017

Etter et år eller to bør den ligne på denne. Og bare for ordens skyld. Dette er den originale farge på knallerten.