Prisliste


Dette er trolig en Dansk versjon an ABG/VAP 631 og motoren er ekxportmodellen av ABG/VAP 630. Merket på sykkelen er borte, men på tanken er det rester av noe som kan tydes som VAP.

Da var motoren identifisert. En VAP 630 på 48ccm. Den har TUM nummer 145 og motor nummer203763. Den synest å vere i ufattelig god stand tatt i betraktning at den har stått utendørs i flere år.

Tennings-systemet kjenner jeg fra outboard motorene. Der ble de borte på 40 tallet, men har tydligvis holdt seg lengere på landbaserte motorer. Systemet var kjent som ganske upålitelig.

Dette er et bedre bilde av tenningen. Funnet på nett og er fra en Velo-Vap

Forgasseren er en Gurtner GA10 620 D3/68. Det var forgasseren som var montert på eksportmodellen av 630 motoren, Den er grovrenset og alt virker og er på plass. Sleiden satt fast som ventet etter flere år utendørs. Jeg har nå stor tro på at motoren kommer til å bli startet i vinter. Sykkelen har fått et strøk preserveringsolje.

Da fikk jeg endelig løsnet stempelet og tatt av sylinderen. Det ser ikke for godt ut nede i veivhuset, men noe bør kunne settes i brukbar stend. Klarte å ødelegge en kjøleribbe i prosessen så da blir det en del ekstre arbeide med å få den på plass igjen.

Delemotor er på vei fra Frankrike.

Motor VAP 610R

Den er brukbar som dele identifisering for 630 motoren.

Tenning VAP 610R

Dette er likt med 630 motoren.

Clutch VAP 610R

Lik 630 motoren etter det jeg kan se.