Mobylette får nytt liv.

Dette er historien om en gammel knallert. Ikke alle bildene stammer fra den samme sykkelen fordi en del arbeide allerede var ferdig da jeg begynte på historien. Det er vist samme type sykkel fra tilnermet samme årstall. Etter hvert som arbeidet går fremover og det blir så mange bilder at siden blir for treg, vil noen bli slettet eller flyttet til et billdegalleri.

Bildet viser hva en bruker å finne når en skal starte med å restaurere en gammel knallert. Noen ganger er det med flere deler og noen ganger er det en pappeske med rustne deler uten noen form for sortering og gjerne med deler fra 3-4 forskillige fabrikat. Første post på programmet blir derfor å ta vare på det en har. Sortere brukbare og ubrukelige deler, men ingen ting må kastes. Det er ikke lett å finne deler dersom du ikke vet hvordan de ser ut.

Motor er en ganske vesentlig ting. Problemet er bare at en ikke kan kjøpe en ny. En må som regel lete gjennom utallige annonser før en finner en som passer. Denne er ikke komplett, den står i en annen type Mobylette, men siden den er eneste tilgjengelige får den duge intil noe bedre dukker opp. En tar jo vare på de andre delene også. Her er både skjermer og muligens en brukbar tank. DKK 400,- er ikke så galt for denne. Nå må en finne de delene som mangler til motoren. Boring kan bli nødvendig og det krever et overdimensjon stempel. Nye lager og pakninger er en selvfølge og som regel må det meste av "innmaten" i forgasseren byttes.

Noen ganger har en flaks og finner en som har gitt opp sitt prosjekt og sitter med store mengder deler og tynt med penger. Bildet viser bare en brøkdel av delesamlingen. Store mengder helt nye deler og brukbare skjermer, hjul og bagasjebrett. Nå har det forandret seg fra et tvilsomt prosjekt til det som kan bli to komplette Mobyletter av forskillige typer og årsmodell.

Dette er det som gjør jobben med disse "vrak" utholdelig. Etter å ha slitt i månedsvis med å berge en fastrustet gammel motor, får en plutselig tilgang på "nye" deler som gjør det hele til en lek.

Fabrikknye deler er uvurderlige, en slipper å beregne slitasje, men kan måle direkte på en del man kan stole på er riktig. En slipper normalt ikke unna å lage deler fra grunnen av. Har du så liggende, eller får låne en fabrikkny som du kan ta mål av er det aller meste mulig med en ganske beskjeden maskinpart,

Sandblåste og grunnet (to komponent filler) ramme, bagasjebrett og skjerm. Noen liker å lakkere nesten uansett utgangspunkt. Jeg heller nok mere til å beholde det som er igjen av original lakk, men sørge for at videre forfall er effektivt stoppet. En kan alltid restaurere, men en kan ikke komme tilbake. Noen ganger er utgangspunktet så dårlig at det ikke finnes noe brukbart alternaviv til komplett nylakkering. Gaffel med intakt brems, tank og grunnlag til sete er også på plass. Den skal bli grønn. men jeg har ingen fargekode. Det skal også noen striper og diverse annet tror jeg så den får gå til en god lakkerer. Jeg har opplegg for lakkering, men striper ligger langt over mine ferdigheter. Bruk av transfers er juks og det ser også ut som det det er; en billig og enkel løsning.