Selgers bilde. Den er nå preservert, tank, forlykt, for og bakhjul og for og bakskjermer er tatt av. Motoren sitter fast så den skal av og løsnes før den blir satt vekk. Sete vil bli restaurert og lånt til en annen knallert. Sykkelen er stort sett komplett. Det mangler luftfilter og baklykt er dårlig. Det er en vanlig SCO type med refleks og dråpeglass så den kan nok skaffes.

Kanskje ikke det en ventet å se i en motor som skal ha stått tørt hele sitt liv. Sylinder og veiv sitter fast så da har nok denne mistet sin sjangse til å få nytt liv. Har ikke gitt opp, men erfaring tilsier at veiv og stempel er vrak, men at sylinderen kan berges. Den mest ekstreme metode jeg har hørt, var en som fortalte hvordan han hadde boret hull i stempelet og filte for hånd til det var delt og kunne løsnes uten å ødelegge noe annet. En tar så av sylinderen og deler blokka slik at veiva kan tas ut. En kan da vurdere om veiva kan berges ved å dele den og skifte rådelager eller om den er for dårlig til å ofre tid og penger på.
Første skritt nå er å ta av toppen slik at en kan vurdere hvor hardt stempelet sitter. Sitter det langt nede i sylinderen, kan en kanskje dra sylinderen opp ved hjelp av en spesial stempelløsner. (se spesialverktøy)

Toppen er tatt av her sitter det skikkelig fast. Sylinderen må i alle tilfeller bores så stempelet kan ikke brukes selv om det kommer ut helt.

Blokka er delt og dette ser ikke bra ut. Det er tæret store groper fordi aluminiumen har virket som offeranode. Det er ganske tvilsomt om blokka kan brukes, men ståldelene har nydt godt av "offer anoden" og er ganske bra.

Så var stempelet ute. Siden det ikke var meningen å bruke stempelet, satte jeg bare en "dor" i sylinderen og brukte pressa til å skyve det ut. Satte på ca 2 tonn press og varmet sylinderen. Det løsnet med et smell og jeg dyppet det hele i olje og fortsatte å presse stempelet nedover. Det kom greit ut og er ikke ødelagt, men da sylinderen må bores må jeg finne ett nytt ca 0,5mm over sylinder diameteren nå. Veiva har også klart seg så noenlunde så den blir overhalt og brukt på nytt.
Noe mere arbeide blir det ikke på denne vinteren 2017. Alle deler til motoren er renset og lagt i plastposer som er merket. Det er tatt bilder under demonteringen slik at allt blir riktig når den en gang skal settes sammen. Har sett på noen blokker/delemotorer fra Tyskland, men det er stive priser og egentlig bare en blokk en kunne stole på. Til gjengjeld kostet den ca NOK 4.000,- eks. frakt.