1962 modell Derby Ferrari

Ett låvefunn som ble oppgitt av finneren før han kom i gang. Jeg kjøpte blåsekabinettet som var innkjøpt for restaureringen og fikk nermest knallerten på kjøpet. Den er god og rusten, men motoren tørner og bortsett fra tenningen ser den rimelig original ut. Det må lages nye hjul, nytt tenningsanlegg og ellers det vanlige. Blir bare smurt med olje og satt i Konteineren til jeg får litt tid til den. 

Motoren ser ikke noe videre pen ut. Øverst på bildet kan en se en coil som nok ikke er originalt på denne knallerten. Hvorfor tenningen er bygd om vet jeg ikke. Kanskje bare et forsøk på trimming. En dusj med renseveske og blåsing med trykkluft får holde som rengjøring. Preserveringsolje i sylinder og en dusj olje inn i "gearkassa" så klarer den seg en tid. Må nok ta ny omgang til høsten dersom den skal overleve en vinter i en 40' stålkonteiner. 

Så var den kommet hjem og har fått det som kanskje kan bli den "siste olje" Tilstand var ikke helt god. 20 år i en grisestall har satt sine spor

 

Motoren begynner å dukke frem. Det er i alle fall en Derby motor fra Italienske Ferrari med delevis viftekjøling. Stelnummer tror jeg er DE 221004 X selv om jeg ikke finner D`n så det er en 1962 modell og ikke 1960 som selger mente det var. Den har to gear med håndskift på styret. Tenning er ombygd til coil uten at jeg vet hvorfor. Forgasseren er tatt av for grovrens.

Det er tatt en grovkontroll på motoren. Den sitter ikke fast og det er kompresjon. Clutch og gear virker. Tenningen har jeg ikke sjekket da alle ledninger ut fra tenningsplaten er kuttet. Jeg har heller ikke hatt av svinghjulet. 

Forgasseren er en original Dell Orto T4 - 10 S og viste seg å vere ganske brukbar etter at den fikk en liten tur i delevaskeren. Motoren har også vert av og hatt en tur i delevaskeren. Øvre motorfeste i rammen var ødelagt og det var laget noe grovsmed hjemmesnekring som var vanskelig å få bort. Vinkelsliperen måtte i bruk. Det gamle motorfestet var kuttet, men da noen stubber er tilbake bør det vere lett å lage ett nytt. 

Her er grunnen til at tenningen er bygget om. Noen har vert uforsktig under demontering av svinghjul og tennspolen er ødelagt. Dette er bare en lavspenning spole så det skal nok stå en eller annen slags coil ett eller annet sted. Det får jeg finne ut av en annen gang.

Da har den fått så mye av min tid som jeg kan avse. Motoren hatt en tur i delevaskeren og forgasser er grovrenset. Uoriginalt motorfeste er fjærnet og det er laget mal til nytt øvre motorfeste bak. De fleste bolter er løsnet, satt inn med olje og montert ganske løst. Lykt er tatt av og oppbevares for seg selv. Felger, dekk og slager er vrak og må byttes så de kan like godt stå på. De fleste stiklene er nesten bortrustet og noen har rustet helt av.

Fikk litt tid 29.04.2017 kl.20.00 hvor jeg bare hadde denne tilgjengelig så da laget jeg nytt motorfeste øvre bak. Tidligere var det  laget en mal i papp så jeg grovkuttet 4mm stålplate med vinkelsliperen. Etter litt tilpassning er det nå klart til å sveises. 

En ny "sadel" koster over NOK 1000,- fra Tyskland.

https://velo-classic.de/oxid2/Motorfahrrad/Saettel/

Det går også ann å kjøpe nytt trekk og montere dette på den gamle sadel ramma. Prisen blir under 1/3 i forhold til komplett sadel. Intil videre blir den gamle sadel-ramma oljet og lagret sammen med resten av sykkelen. 

Dette er det nermeste jeg har kommet av de Derby Ferrari jeg har funnet på nett. Som en ser er ikke skjermene helt like og stafferinger på tanken er ulikt. De har samme forgaffel og begge har Dell Orto forgasser.